Ovi

Meillä Customkitchenillä voit saada juuri sen – mittatilaustyönä valmistetun keittiön. Valmistamme kaikki ovet, ovet ja laatikon etulevyt tilauksesta haluamillasi ja tarvitsemillasi mitoilla. Millimetrin tarkkuudella.

Ovet voivat esimerkiksi pidentyä alhaalta ulkonevana tartuntakohdaksi alareunassa tai ylhäältä kattoa piilottavana tyhjän tilan peittona oven ja katon välissä. Jos päätät pinota useampia runkoja päällekkäin, voit sulkea ne kaikki yhdellä ylimääräisen korkealla ovelle yhtenäisen ja tyylikkään vaikutelman luomiseksi.

Ovet ovat saranoituja ja avautuvat joko sivulta tai ylhäältä päin. Huomioi, että ovet/eivät voi pidentää sivulle, jossa sarana sijaitsee.

Oven/oven ripustus tarkoittaa puolta, josta päin katsottuna ovi/ovi kiinnitetään runkoon.

Ovillemme/oville on esirei’itetty saranoille ja ne asennetaan yhtä helposti kuin ne, jotka ostat Ikeasta. Kuitenkin kiinnikkeille ja nuppeille tarkoitettu reikä on tehtävä paikan päällä.

Saranoiden reiät sovitetaan Ikean Utrusta-saranoille Metod-keittiörunkoon ja Komplement-saranoille PAX-vaatekaappiin.

Jos ovea/ovea pidennetään pystysuunnassa alle 100 mm yhteen suuntaan, saranoiden reikien kuvio pysyy samassa paikassa kuin oven alkuperäisessä koossa. Kirjoita kommenttikenttään, jos haluat myös siirtää saranoiden reikää pidennyksen mukana. Kysy meiltä mielellään neuvoja, niin autamme sinua saamaan sen oikein.

Oven/oven enimmäiskorkeus on 280 cm.

Valmistamme mielellämme ovia muihin runkoihin. Silloin tarvitsemme osien tarkat mitat ja ohjeet siitä, miten saranoiden reiät tulee porata. Kysy meiltä mielellään ohjeita siitä, miten voit saada oikeat mitat.

Saranat eivät sisälly ja ne on ostettava Ikeasta.

Ovemme/ovemme valmistetaan 19 mm paksuisina.

Vinkit:

Jos seinäkaappien erittäin korkeita ovia halutaan, useita runkoja voidaan asettaa päällekkäin ja ne peitetään yhdellä suurella ovella. Poista yläosassa olevan rungon alapohja, jotta et saa kaksinkertaista hyllytasoa runkojen kohdatessa toisensa.

Haluatteko asentaa useita etulevyjä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi? Käytä silloin Ikean liitoskiinnikettä Tuotenumero 303.669.17

 

 

Laatikon etulevy

Laatikon etulevy sijaitsee yleensä työtasolla ja se vedetään ulos. Laatikkojemme etulevyillä on esirei’itetyt reiät laatikon sivuille ja ne asennetaan yhtä helposti kuin Ikeasta ostetut. Kuitenkin kahvojen ja nuppineulojen reikä on tehtävä paikan päällä.

Laatikon etulevyn reiät sovitetaan Ikean laatikon sivuille Maximera Metod-keittiörunkoihin.

Valmistamme mielellämme etulevyjä muihin runkoihin. Silloin tarvitsemme osien tarkat mitat ja ohjeet siitä, miten laatikon sivulle tarkoitetut reiät tulee porata. Kysy meiltä mielellään ohjeita siitä, miten voit saada oikeat mitat.

Itse vedettävä laatikko ei sisälly ja se on ostettava Ikeasta.

Laatikkojemme etulevyt valmistetaan 19 mm paksuisina.

Vinkit:

Haluatteko asentaa useita etulevyjä yhtenäiseksi kokonaisuudeksi? Käytä silloin Ikean liitoskiskoa Tuotenumero 602.635.88.  Astianpesukoneelle Tuotenumero 503.086.05

 

Täcksivu

Yksityiskohdat tekevät eron, ja täcksivut ovat tärkeä osa kokonaisuutta. Kun kaikki ovet, laatikoiden etupaneelit ja sovitusosat ovat paikallaan, täcksivut tekevät keittiöstä täydellisen.

Täcksivut sijoitetaan rungon sivuille, etureunasta seinään, keittiösaaren taakse tai sivulle.

Metod-kaapeille täcksivujen leveys lasketaan Ikean seinäkiskon kanssa asennettujen kaappien mukaan.

Jos seinä tai katto on vinossa, suosittelemme lisäämään muutaman ylimääräisen senttimetrin kokoon. Tällöin voit paikan päällä sahata sivut seinän mukaan ja saada erinomaisen istuvuuden ilman raon jäämistä.

20 cm leveää täcksivua voidaan käyttää myös upotettujen laatikoiden/ovien etäisyyslistoina. Täcksivut asennetaan silloin jokaisen rungon väliin sekä ylä- ja alakaappeihin, ulottuen 21 mm rungon etupuolelle.

Kysy meiltä mielellään ohjeita, niin autamme sinua saamaan sen oikein.

Asennustarvikkeet kuten ruuvit, puita, teippi tai kulmat eivät sisälly toimitukseen.

Täcksivumme valmistetaan 19 mm paksuudessa.

Asennustapa:

Jotta täcksivu olisi linjassa etuosassa olevan oven/laatikon kanssa, sen tulisi ulottua 21 mm rungosta. Jos se ulottuu enemmän, sinun on sahattava hieman pois täcksivun takaosasta.

Jos sahaat koneella, saattaa esiintyä lastuja. Välttääksesi tämän, sahaa täcksivua takapuolelta.

Käsisahaa käyttäessä sinun tulisi sen sijaan sahata etupuolelta niin, että sahan hampaat pureutuvat täcksivun etupuolelta. Tulos on siisti leikkaus ilman lastuja. Käytä mielellään hienohampaista sahaa. Jos haluat olla erityisen tarkka, suosittelemme teippaamaan leikkauslinjan ennen sahaamista.

Ruuvaa sitten täcksivu kiinni rungon sisäpuolelta. Muista olla käyttämättä liian pitkiä ruuveja, jotka saattavat mennä läpi täcksivun.

Vinkkejä:

Jos seinä tai katto on vino, suosittelemme lisäämään muutaman ylimääräisen senttimetrin kokoon. Tällöin voit paikan päällä sahata sivut seinän mukaan ja saada erinomaisen istuvuuden ilman raon jäämistä.

 

Peitelevy

Peitelevyjä käytetään täyttämään tila rungon ja seinän tai katon välissä.

Peitelevyjen paksuus on 19 mm ja se on sama kuin etupaneelien paksuus. Tämä mahdollistaa niiden asentamisen samalle tasolle etupaneelien kanssa. Tämä asennustapa vaatii hieman enemmän työtä, mutta lopputulos on ehdottomasti vaivan arvoinen.

Myös seinäkaappien tai korkeakaappien päälle voidaan asentaa vaakasuuntainen peitelevy luomaan kehystetty ulkonäkö.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, laudat, teippi tai kulmat, eivät sisälly toimitukseen.

Peitelevyjen paksuus on 19 mm.

Asennustapa:

Mittaa ja sahaa passipala sopivan kokoiseksi korkeudeltaan ja leveydeltään.

Vältä lastuamista sahaamalla passipalaa takapuolelta. Käytäessä käsisiirappia, sahaa kuitenkin edestä päin niin, että sahan hampaat pureutuvat passipalan etupuolelta. Tulos on siisti leikkaus ilman lastuamista. Käytä mielellään hienohampaista sahaa. Jos haluat olla erityisen tarkka, suosittelemme teippaamaan leikkauksen pituussuunnassa.

Kiinnitä sitten passipala lankkuun taustapuolella tai toiseen passipalaan 90 asteen kulmassa ja kiinnitä se runkoon ruuvaamalla rungon sisäpuolelta. Passipalan tulisi jäädä rungon ulkopuolelle linjautuakseen oven tai laatikon etulevyn kanssa.

Vinkkejä:

Jos seinä tai katto ovat vinossa, suosittelemme tilaamaan hieman suurempia passipaloja.

Tällöin voit muotoonsahata palat paikan päällä seinän mukaan ja saada erinomaisen istuvuuden ilman rakoja.

Laajempi, 19 mm paksuinen passipala (sama paksuus kuin peitelistassa) voidaan käyttää matkimaan peitelistaa, kun täyttä syvyyttä ei tarvita. Esimerkiksi silloin kun runko ei tule kokonaan näkyviin seinään asti, kuten esimerkiksi vapaasti seisovan liesitasojen sisäpuolella tai kun runko on asennettu tiukasti seinään.

 

Sokkeli

Sokkeli peittää tilan lattian ja keittiökalusteiden välillä. Sokkeli asennetaan työtasojen alle ja ulottuu lattiaan. Se sijaitsee vakiona noin 12 cm laatikon etureunasta, mutta voidaan myös asentaa etureunaan.

Sokkeli voidaan myös asentaa niin, että se on linjassa etulevyjen kanssa (sama asennustapa kuin passipaloille). Huomioi, että työasentosi voi heikentyä, jos sokkeli asennetaan etureunaan. Kun jalkojen alle ei mahdu tilaa työtasojen alla, sinun täytyy nojautua eteenpäin työskennellessäsi keittiössä.

Asennusmateriaali kuten ruuvit, laudat, teippi tai kulmat eivät sisälly toimitukseen.

Sokkelimme valmistetaan 19 mm paksuudesta.

Asennustapa:

Kiinnitä IKEAn sokkeli meidän taakse, se helpottaa klipsien asettelua, jotka kiinnitetään jalkoihin kaapiston alla. Tämän jälkeen kiinnitä sokkeli samalla tavalla kuin teet sen IKEAn sokkelin kanssa.

Vinkkejä:

Voimme myös valmistaa sokkeleita tuuletusurat leikattuina, mutta voitte myös lyhentää listaa, jotta saatte ilmavälin sokkelin ja rungon väliin koneiden tuuletusta varten.

 

Materiaali & väri

Meillä voit saada juuri haluamasi värin keittiöösi ja vaatekaappiisi. Haluatko sovittaa keittiön tai vaatekaapin verhojen mukaan? Tervetuloa Customkitcheniin!

Tarjoamme ovia/malleja materiaaleissa MDF ja puuviilu.

Osa osista on maalattu vakioväreillä ja puolihimmeällä kiillolla (glans 25). Jos haluat tietyn värin, lähetä meille värimonsteri.

Haluatko maalata itse? Lähetämme ovet täysin käsittelemättöminä. 

Käsimaalaus

Käsittelemättömät osat toimitetaan hiottuina ja ovat valmiita maalattaviksi pohjamaalilla. Osat on peitetty erityisellä valkoisella kerroksella alueilla, jotka eivät ole sorvattuja tai sahattuja, mikä vähentää tarvittavaa esivalmistelua. Valkoista kerrosta sisältävät pinnat tarvitsevat vain yhden kerroksen pohjamaalia. Sorvatut tai sahatut pinnat (peilit tai reunat) tarvitsevat ensin ohuen kerroksen pohjamaalia, joka nostaa materiaalin kuidut pystyyn. Kun pohjamaali on kuivunut, kuidut on hiottava ennen kuin seuraava kerros pohjamaalia voidaan levittää kaikille pinnoille (myös valkoinen). Käytä hiekkapaperia, jonka karkeus on 180, pohjamaalin hiontaan.

Kun toinen kerros pohjamaalia on kuivunut, tarvitaan kevyt välihionta ja sen jälkeen voitte maalata lopullisen värin.

Vinkkejä:

Levitä väri telalla, koska on helpompi saada tasainen kerros väriä, ja sitten vedä siveltimellä tai lastalla näkyviä sivelyjälkiä varten.

Keskustele paikallisen maalikauppiaasi kanssa siitä, mikä levitystapa toimii parhaiten valitsemasi väriaineen kanssa.

 

Osto- ja myyntiehdot

Tarjoukset Customkitcheniltä ovat voimassa 30 päivää tarjouksen päiväyksestä, ellei toisin mainita, katso alla.

Kaikki hinnat perustuvat Customkitchenin voimassa oleviin hankinta- tai valmistuskustannuksiin tarjouksen tai tilausvahvistuksen päivänä. Customkitchen varaa oikeuden hintamuutoksiin, jotka ovat Customkitchenin vaikutuspiirin ulkopuolella. Esimerkkejä ovat toimittajahinnat, kuljetus- ja vakuutuskustannukset tai muuttuneet valuuttakurssit. Customkitchen pidättää oikeuden muuttaa hintaa uuden hinnan mukaisesti. Customkitchen on velvollinen ilmoittamaan sinulle/tilaajalle välittömästi hintamuutoksista.

Vahvistat ostoksesi suorittamalla ennakkomaksun (50%) tilauksestasi. Samalla hyväksyt myös ostoehtomme.

Olet itse vastuussa siitä, että kaikki antamasi tiedot ovat oikein, joten käy tilaus läpi vielä kerran ennen sen hyväksymistä. Customkitchenilla ei ole mahdollisuutta tarkistaa tilauksessasi antamiasi tietoja.

Jos huomautuksia ei tehdä ennen kirjallisen vahvistuksen antamista, tilaus katsotaan hyväksytyksi sinun/tilaajan taholta kokonaisuudessaan.

Mikäli peruutat tai teet muutoksia tilaukseen, Customkitchenilla on oikeus veloittaa aloitetusta työstä aiheutuneet kulut.

Peruutus on mahdollista tehdä ainoastaan kirjallisesti sähköpostitse osoitteeseen info@customkitchen.fi tai yhteyshenkilöllesi meillä.

Tilauksen muutoksen yhteydessä sinun asiakkaana tulee varmistaa, että olet saanut uuden ja oikean tilausvahvistuksen.

Kaikki tavarat kuuluvat Customkitchenille, kunnes olemme saaneet täyden maksun sinulta. Muutoin sovelletaan kuluttajansuojalakia.

 

Hinnat ja maksaminen

Kaikki hinnat on ilmoitettu ruotsin kruunuina (SEK) sisältäen arvonlisäveron, ellei toisin mainita. Pidätämme oikeuden mahdollisiin painovirheisiin.

Korkeiden käynnistyskustannusten vuoksi uusissa tilauksissa on vähimmäistilaussumma 600 € sisältäen arvonlisäveron + toimituskulut.

Toimituskulut riippuvat tuotteen tai toimituspaketin koosta ja painosta sekä toimituspaikasta. Vaikeasti saavutettaville osoitteille (saaret, ahtaat kulkureitit jne.) voi aiheutua lisäkustannuksia jälkikäteen. Huomaa, että kuljetusyhtiö ei sisäänkanna tavaroita!

Maksu suoritetaan laskulla. Osien valmistus aloitetaan, kun Customkitchen on vastaanottanut 50 % kokonaistilaussummasta.

Loppulasku, jossa on 14 päivän maksuaika, lähetetään, kun tavarat on lähetetty tehtaalta.

Laskutamme sähköisesti sähköpostitse. Jos haluat laskun postitse, veloitetaan lisämaksu 400 kruunua + arvonlisävero/lasku.

Viivästyneestä tai maksamatta jääneestä maksusta veloitetaan muistutusmaksu 15 € sekä viivästyskorko 8 % + viitekorko. Tämän jälkeen peritään perintäkulut 180 SEK. Mikäli maksu edelleen laiminlyödään, asia siirtyy ulosottoviranomaiselle. Mahdollisen oikeudellisen menettelyn yhteydessä vaaditaan lisäkustannuksia.

 

Tilaus

Kysely: Sinulle, joka saat tarjouksen meiltä, on tärkeää tarkistaa tarjouksen osat huolellisesti. Mahdolliset muutokset on tehtävä kirjallisesti.

Hyväksymisesi jälkeen lähetämme tilausvahvistuksen ja laskun ennakkomaksusta, joka on 50 % kokonaistilaussummasta.

Ennakkomaksun vastaanoton jälkeen aloitamme valmistuksen ja toimitusaika alkaa kulua.

Huomaa, että emme aloita osien valmistusta ennen kuin olemme saaneet täydelliset tiedot tilauksesta, kuten osien määrä, tarkat mitat ja väri

 

Toimitusehdot ja kuljetu

Toimitusaika vaihtelee luukkutyypin ja toimituspaikan mukaan. Ajantasaiset toimitusajat löydät Customkitchenin verkkosivuilta. Mikäli tilattua tilausta muutetaan, toimitusaika lasketaan uudelleen viimeisimmän muutoksen perusteella. Toimitusta voivat myös vaikuttaa juhlapyhät ja loma-ajat.

Vasta kun kuljetusyhtiö on varannut ajan tilaajalle, tiedämme tarkan toimitusajan. Ennen tätä meillä ei ole mahdollisuutta ilmoittaa tarkkaa toimituspäivämäärää.

Suosittelemme varaamaan käsityöläiset vasta sen jälkeen, kun olet vastaanottanut ja tarkistanut toimituksen. Customkitchen ei vastaa kolmansista osapuolista aiheutuvista kustannuksista, kuten käsityöläisten korvauksista.

Ilmoitettu toimitusaika on Customkitchenin arvioitu aika tilauksen valmistumiselle toimitusvalmiiksi. Tavoitteenamme kuitenkin on toimittaa tilaukset ilmoitettujen toimitusaikojen mukaisesti siitä hetkestä alkaen, kun ennakkomaksu on saapunut Customkitchenin pankkitilille.

Customkitchen ilmoittaa sinulle asiakkaana, mikäli pelkäämme toimitusajan muuttuvan kokonaan tai osittain.

Toimitusaika voi myös muuttua olosuhteiden vuoksi, joita Customkitchen ei voi hallita. Customkitchen ei ole vastuussa viivästyneestä toimituksesta eikä mahdollisista lisäkustannuksista, jos toimituksen viivästyminen johtuu Customkitchenin vaikutuspiirin ulkopuolisista syistä.

Tavarat toimitetaan osoitteeseen (jalkakäytävä/katu), joka on ilmoitettu tilauksessa, tai mahdollisimman lähelle sitä, mihin kuljetusyhtiö pääsee. Kuljetusyhtiö tai Customkitchen eivät sisäänkanna tavaroita eivätkä poista pakkausta tai toimituspakkausta, jossa tavarat toimitetaan.

Toimituksen hinta riippuu tuotteen tai toimituspaketin koosta ja painosta sekä toimituspaikasta. Vaikeasti saavutettaville osoitteille (saaret, ahtaat kulkureitit jne.) voi aiheutua lisäkustannuksia.

Toimituksen yhteydessä sinun asiakkaana on tehtävä vastaanottotarkastus, joka sisältää:

Näkyvien vaurioiden tarkistus tuotteessa ja sen pakkauksessa.

Muutoin tarkista tuote tavanomaisella tavalla ja Kuluttajansuojalain mukaisesti.

Jos vaurio havaitaan, se on kirjattava kirjallisesti kuljetusliikkeen/luovutuspaikan toimitusasiakirjaan. Todetut vauriot tulee valokuvata sekä paketin kanssa että ilman ja ilmoittaa Customkitchenille sähköpostitse.

Toimituskelvottomat tavarat palautetaan lähettäjälle sovitun mukaisesti, ja tämän kuljetuskustannus veloitetaan tilaajalta.

 

Palautukset

Tuotteiden palautus tapahtuu ainoastaan kirjallisen sopimuksen perusteella ja palautuskulut kuuluvat asiakkaan maksettavaksi. Palautettaessa tuotteet on toimitettava alihankkijalle alkuperäispakkauksessa ja samassa kunnossa kuin ne olivat toimitettaessa sinulle. Jos näin ei tapahdu, tuotteesta ei myönnetä hyvitystä.

HUOM! Ei palautusoikeutta jo kasattuihin, mittatilaus- tai asiakaskohtaisesti valmistettuihin tuotteisiin.

 

Reklamaatiot

Virheet, puutteet ja mahdolliset tuoteviat on reklamoitava kirjallisesti sähköpostitse viimeistään 10 päivän kuluessa vastaanotosta. Suullisia reklamaatioita ei hyväksytä.

Reklamaation on oltava voimassa, ja Customkitchen edellyttää, että reklamaatio sisältää selvät tiedot virheestä ja/tai puutteen luonteesta sekä valokuvadokumentaation näkyvistä vaurioista.

Jos Customkitchen osoittautuu vastuulliseksi virheestä/vauriosta, meillä on velvollisuus korvata toimitettu tavara tai tarjota hinta-alennus kustannuksitta ja kohtuullisessa ajassa.

 

Vastuunrajoitus, takuu ym.

Ovet ovat 5 vuoden takuun piirissä koskien alkuperäistä materiaalivikaa ja valmistuksen aikana ilmeneviä vikoja. Takuu ei kuitenkaan kata virheitä, jotka johtuvat tuotteen toiminnan tai ulkonäön omasta muuttamisesta tai virheellisestä käytöstä.

Näiden yleisten ehtojen mukaisesti Customkitchenilla ei ole vastuuta viivästyksistä tai tuotepuutteista. Näin ollen Customkitchenilla ei ole velvollisuutta korvata asiakkaalle kustannuksia, tuotannon keskeytymistä, menetettyä voittoa tai muita suoria tai epäsuoria tappioita viivästysten tai tuotevirheiden vuoksi. Tämä vastuunrajoitus kuitenkin pätee vain, jos Customkitchen ei ole toiminut huomattavan huolimattomasti.

Customkitchenin myyjät antavat mielellään neuvoja niiden tietojen ja tiedon perusteella, jotka heillä on kyseisestä materiaalista ja sen käyttötarkoituksesta. Neuvonta ei kuitenkaan ole takuu. Materiaalin ja tuotteen moninaiset mahdolliset käyttötarkoitukset edellyttävät, että asiakkaan on itse huolellisesti arvioitava materiaalin ja tuotteen soveltuvuus tarkoitettuun käyttöön.

Customkitchen ei ole vastuussa keittiön lopullisesta toimivuudesta.

Korvauksia mahdollisista reklamaatioista pidetään Customkitchenin taholta hyvän tahdon eleinä eivätkä ne saa missään tapauksessa tulkita myöntämiseksi syyllisyydestä tai virheestä, ellei Customkitchen ole kirjallisesti myöntänyt tällaista syyllisyyttä tai virhettä.

Vapauttavat seikat (force majeure)

Jos Customkitchenin olisi olosuhteiden, jotka voidaan katsoa olevan Customkitchenin kontrollin ulkopuolella (Force majeure), estetty suorittamasta sitoumustaan sinulle, tämä ei muodosta rikkomusta..

 

Värit ja kiilto

Lakatessamme käytämme teollista 2-komponenttista polyuretaanimaalia Sayerlackilta ja AkzoNobelilta. Mikäli halutaan väriä standardivalikoiman ulkopuolelta (esim. Jotun, Becker tai Farrow & Ball), käytämme spektrometriä lukeaksemme värin valmistajan katalogista. Jos haluttua väriä ei ole missään katalogissa, tarvitsemme värillisen näytepalan, joka on vähintään 5×5 cm kokoinen. On tärkeää, että maalattu näytepala on tasainen pinta ilman siveltimen vetoja tai epätasaisuuksia, ja se on peitetty tasaisella maalikerroksella.

Jos muuta ei mainita, osat lakataan puolihimmeällä (kiiltoaste 25), mikä on suositeltavaa puusepäntyölle ja kalusteille.

Tärkeää on huomata, että värikoodit toimivat vain viitteenä sävystä, eikä 100% täsmääminen voida taata näytepalaan tai muihin saman värikoodin väreihin. Eri kiiltoasteet vaikuttavat myös värin sävyyn, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon, kun halutaan esimerkiksi kalusteiden vastaavan huoneen seinää, joka on usein maalattu mattavärillä. Katso alla oleva kuva samasta värikoodista eri kiiltoasteilla.

 

 

 

Väri- ja kuviopoikkeamat viilupuussa

Kuvioiden ja värien vaihtelu: Viilupuu on luonnollinen materiaali ja voi näyttää vaihtelua kuvioiden ja värien suhteen, jopa pienillä pinnoilla. Tämä johtuu materiaalin luontaisista ominaisuuksista ja katsotaan osaksi sen viehätystä ja luonnetta.

Poikkeama näytekappaleesta: Huomioithan, että sävy- ja kuviopoikkeamia voi esiintyä viilupuussa verrattuna mahdolliseen tilattuun näytekappaleeseen. Nämä vaihtelut ovat luonnollinen seuraus viilupuun alkuperästä eivätkä niitä voi eliminoida.

Asiakkaan ymmärrys: Tehdessään tilauksen viilutuotteista asiakas vahvistaa ymmärtävänsä, että viilupuu on luonnonmateriaali luonnollisine vaihteluineen. Asiakas ymmärtää, että nämä vaihtelut voivat olla läsnä ja hyväksyy ne.