Materiaali & väri

Meillä voit saada juuri haluamasi värin keittiöösi ja vaatekaappiisi. Haluatko sovittaa keittiön tai vaatekaapin verhojen mukaan? Tervetuloa Customkitcheniin!

Tarjoamme ovia/malleja materiaaleissa MDF ja puuviilu.

Osa osista on maalattu vakioväreillä ja puolihimmeällä kiillolla (glans 25). Jos haluat tietyn värin, lähetä meille värimonsteri.

Haluatko maalata itse? Lähetämme ovet täysin käsittelemättöminä. 

Käsimaalaus

Käsittelemättömät osat toimitetaan hiottuina ja ovat valmiita maalattaviksi pohjamaalilla. Osat on peitetty erityisellä valkoisella kerroksella alueilla, jotka eivät ole sorvattuja tai sahattuja, mikä vähentää tarvittavaa esivalmistelua. Valkoista kerrosta sisältävät pinnat tarvitsevat vain yhden kerroksen pohjamaalia. Sorvatut tai sahatut pinnat (peilit tai reunat) tarvitsevat ensin ohuen kerroksen pohjamaalia, joka nostaa materiaalin kuidut pystyyn. Kun pohjamaali on kuivunut, kuidut on hiottava ennen kuin seuraava kerros pohjamaalia voidaan levittää kaikille pinnoille (myös valkoinen). Käytä hiekkapaperia, jonka karkeus on 180, pohjamaalin hiontaan.

Kun toinen kerros pohjamaalia on kuivunut, tarvitaan kevyt välihionta ja sen jälkeen voitte maalata lopullisen värin.

Vinkkejä:

Levitä väri telalla, koska on helpompi saada tasainen kerros väriä, ja sitten vedä siveltimellä tai lastalla näkyviä sivelyjälkiä varten.

Keskustele paikallisen maalikauppiaasi kanssa siitä, mikä levitystapa toimii parhaiten valitsemasi väriaineen kanssa.

 

 

Värit ja kiilto

Lakatessamme käytämme teollista 2-komponenttista polyuretaanimaalia Sayerlackilta ja AkzoNobelilta. Mikäli halutaan väriä standardivalikoiman ulkopuolelta (esim. Jotun, Becker tai Farrow & Ball), käytämme spektrometriä lukeaksemme värin valmistajan katalogista. Jos haluttua väriä ei ole missään katalogissa, tarvitsemme värillisen näytepalan, joka on vähintään 5×5 cm kokoinen. On tärkeää, että maalattu näytepala on tasainen pinta ilman siveltimen vetoja tai epätasaisuuksia, ja se on peitetty tasaisella maalikerroksella.

Jos muuta ei mainita, osat lakataan puolihimmeällä (kiiltoaste 25), mikä on suositeltavaa puusepäntyölle ja kalusteille.

Tärkeää on huomata, että värikoodit toimivat vain viitteenä sävystä, eikä 100% täsmääminen voida taata näytepalaan tai muihin saman värikoodin väreihin. Eri kiiltoasteet vaikuttavat myös värin sävyyn, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon, kun halutaan esimerkiksi kalusteiden vastaavan huoneen seinää, joka on usein maalattu mattavärillä. Katso alla oleva kuva samasta värikoodista eri kiiltoasteilla.

Tilaa meiltä tarvittaessa värinäyte, jota voit verrata huoneen seiniin tai muihin osiin, joihin värin tulee sopia. Näytteen hinta 15 €/väri ja kiiltonumero.

 

 

 

Väri- ja kuviopoikkeamat viilupuussa

Kuvioiden ja värien vaihtelu: Viilupuu on luonnollinen materiaali ja voi näyttää vaihtelua kuvioiden ja värien suhteen, jopa pienillä pinnoilla. Tämä johtuu materiaalin luontaisista ominaisuuksista ja katsotaan osaksi sen viehätystä ja luonnetta.

Poikkeama näytekappaleesta: Huomioithan, että sävy- ja kuviopoikkeamia voi esiintyä viilupuussa verrattuna mahdolliseen tilattuun näytekappaleeseen. Nämä vaihtelut ovat luonnollinen seuraus viilupuun alkuperästä eivätkä niitä voi eliminoida.

Asiakkaan ymmärrys: Tehdessään tilauksen viilutuotteista asiakas vahvistaa ymmärtävänsä, että viilupuu on luonnonmateriaali luonnollisine vaihteluineen. Asiakas ymmärtää, että nämä vaihtelut voivat olla läsnä ja hyväksyy ne.