Etusarjat kehyksillä

Etusarjat, joissa on näyttävät kehykset, olivat suosittuja 1920-luvulla. Nyt lähes sata vuotta myöhemmin nämä ovet ovat nousseet uudelleen muotiin.

Jos haluat upeat kehysovet, koristelistoja käytetään välilistoina. Koristelistat asennetaan jokaisen rungon väliin sekä keittiökaappien ylä- ja alapuolelle. Koristelevyn tulee olla 21 mm:n päässä rungosta, jotta se on linjassa oven/laatikon etusarjan kanssa. Välilistat on mahdollista tilata suoraan halutuilla mitoilla tai voit myös itse sahata listat sopivan kokoisiksi. Suosittelemme, että tilaat varsinaisia mittoja hieman pidemmät listat, jotta sahausvaraa on tarpeeksi.

Huomaa, että myös työtaso tulee korkeammalle asentaessasi vaakasuoran välilistan kaappien yläpuolelle.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, salvat, teippi tai kulmatyökalu eivät sisälly tilaukseen.

 

Asentaminen:

Välilistat ovat yleensä vain 10 cm leveitä. Listat näkyvät ainoastaan edestä, ja siksi niiden ei tarvitse ole koko rungon levyisiä. Huomaa, että keittiön sivuilla olevien peitelevyjen tulee olla täysimittaisia.

Välilistat asennetaan jokaisen rungon väliin ja kiinnitetään ruuvaamalla rungon sisäpuolelta, samalla tavalla kuin myös peitelevy kiinnitetään. Poraa varovaisesti niin, ettei materiaali halkea kiinnittäessäsi vaakasuoran (kaappien yläpuolelle) ja pystysuoran (kaappien väliin) välilistan toisiinsa.

 

Vinkkejä

Voit halutessasi tilata myös käsittelemättömät välilistat ja ovet. Käsittelemällä ja maalaamalla listat ja ovet itse, saat persoonallisen lopputuloksen.