Sokkelit

Onnistuneen keittiön suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle sokkelista – vaikka se asennetaankin kaikkein viimeisimpänä.

Sokkelin paikka on lattian ja keittiökalusteen välissä. Sokkeli asennetaan keittiökaappien ja lattian väliin, ja standardimitoituksen mukaan se on noin 12 cm alempana kuin etusarja, mutta sokkeli on mahdollista asentaa myös samaan linjaan etusarjan kanssa.

Asentaessasi etuosaan käytä 22 mm:n paksuista koristelistaa (asennus samalla tavalla kuin koristelistojen kanssa), jolloin vältyt sokkelin ja rungon välisiltä raoilta. Huomaa kuitenkin, että työskentelyasento ei ole paras mahdollinen, jos sokkeli asennetaan etuosaan asti. Jos jalat eivät mahdu keittiökaappien alle, joudut nojaamaan eteenpäin työskennellessäsi keittiössä.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, salvat, teippi tai kulmatyökalu eivät sisälly tilaukseen.

 

Asentaminen:

Kiinnitä IKEA-sokkeli CustomKitcheniltä tilatun sokkelin takaosaan. Asenna sen jälkeen sokkeli IKEAn asennusohjeiden mukaisesti. Voit myös asentaa CustomKitchenin sokkelin rungon jalkaa vasten ja kiinnittää sen kiiloilla rungon ja sokkelin yläosan välille.

 

Vinkkejä

Meiltä saat myös sokkelit, joihin on tehty valmiit tuuletusaukot tai voit myös itse leikata sokkelia niin, että rungon ja sokkelin väliin jää tuuletusaukko kodinkoneita varten.