Ovet

CustomKitcheniltä saat juuri toiveidesi mukaisen mittatilaustyönä valmistetun keittiön. Valmistamme kaikki ovet ja etusarjat mittatilaustyönä juuri sinun toiveidesi ja tarpeidesi mukaan. Millimetrilleen.

 

 

Halutessasi ovista voidaan tehdä myös pidemmät, jolloin ne peittävät kalusteen ja katon tai lattian väliin jäävän tyhjän tilan. Voit myös hankkia yhden pidemmän oven useammalle rungolle, jolloin saat tyylikkään yhtenäisen linjan.

Ovet ovat kiinni saranoilla, ja ne avautuvat joko sivulle tai ylöspäin. Huomaa, että ovia ei ole mahdollista pidentää saranoiden puolelle.

Oven avautumissuunta edestä katsottuna määrittää sen, miten ovi kiinnitetään runkoon.

Kaikissa ovissamme on valmiit reiät saranoille, ja ne on yhtä helppo asentaa kuin IKEA-ovet. Vetimien reiät tulee kuitenkin porata paikan päällä.

Reiät sopivat IKEA UTRUSTA-saranoihin ja METOD-keittiörunkoon, KOMPLEMENT-saranat PAX-vaatekaappirunkoihin ja BESTÅ-saranat BESTÅ-säilytysjärjestelmärunkoihin.

Jos oven korkeutta lisätään vähemmän kuin 8 cm yhteen suuntaan, saranoiden reiät ovat samassa kohtaa kuin alkuperäisessä koossa. Kerro meille kommenttikentässä, jos haluat, että myös saranoiden reikiä siirretään . Jos sinua askarruttaa jokin asia, kysy mielellään neuvoa. Me autamme sinua saamaan kaiken täysin kohdilleen.

Maksimikorkeus on 280 cm.

Valmistamme ovia mielellään myös muihin runkoihin. Siinä tapauksessa tarvitsemme tarkat mitat ja ohjeet siitä, mihin kohtiin saranoiden reiät porataan. Jos sinua askarruttaa jokin asia, autamme mielellämme.

Saranat eivät sisälly hintaan, vaan sinun tulee hankkia ne IKEA-tavaratalosta.

Vinkkejä:

Poista ylimmäksi asennettava rungon pohjalevy, niin hyllylevyt eivät osu päällekkäin runkojen ollessa vastakkain.

Haluatko asentaa useampia etusarjoja yhdeksi kokonaisuudeksi? Käytä silloin IKEA-jatkoliitintä oville. Artikkelinumero: 303.669.17

 

 

 

 

 

Laatikot

Laatikon etusarjat ovat myös tärkeä yksityiskohta, ja valitsemalla mieleisesi vaihtoehdon saat varmasti ainutlaatuisen lopputuloksen. Etusarjoja on mahdollista pidentää eri suuntiin tai valita eri värivaihtoehtoja. Anna mielikuvituksesi lentää. Me autamme sinua toteuttamaan ideasi.

Etusarjat kiinnitetään pöytäkaappeihin tai laatikostoihin, ja ne avataan vetämällä. Kaikissa laatikon etusarjoissamme on valmiit reiät asennusta varten, mikä käy yhtä helposti kuin IKEA-etusarjojen asennus. Vetimien reiät tulee kuitenkin porata paikan päällä.

Laatikon etusarjojen reiät sopivat IKEA MAXIMERA-laatikoihin ja METOD-keittiörunkoihin.

Jos laatikkoa pidennetään, laatikon sivujen reiät jäävät samoihin kohtiin kuin laatikon alkuperäiskoossa. Ne eivät siis ole symmetriset. Jos sinua askarruttaa jokin asia, kysy mielellään neuvoa. Me autamme sinua saamaan kaiken täysin kohdilleen.

Valmistamme etusarjoja mielellään myös muihin runkoihin. Siinä tapauksessa tarvitsemme tarkat mitat ja ohjeet siitä, mihin kohtiin laatikoiden reiät porataan. Jos sinua askarruttaa jokin asia, autamme mielellämme.

Saranat eivät sisälly hintaan, vaan sinun tulee hankkia ne IKEA-tavaratalosta.

Vinkkejä:

Haluatko asentaa useampia etusarjoja yhdeksi kokonaisuudeksi? Käytä silloin IKEA-etusarjojen liitoskiskoa. Artikkelinumero: 602.635.88. Tiskikoneelle tarkoitettua etusarjojen liitoskiskoa Artikkelinumero: 503.086.05

 

 

 

 

Peitelevyt

PYksityiskohdilla on väliä, ja peitelevyt ovat tärkeä osa kokonaisuutta.

Peitelevyt asennetaan rungon sivuille, oven etunurkasta seinään asti tai keittiösaarekkeen taakse tai sivulle.

Jos seinä tai katto on vino, suosittelemme tilaamaan muutaman sentin pidemmän levyn. Näin voit sahata levyt seinän mukaisesti paikan päällä ja saat täydellisen sopivuuden ilman rakoja.

Kapeampia peitelevyjä voi käyttää myös välilistana, jolloin saat upotetut kehyslaatikot/ovet. Koristelistat sijoitetaan jokaisen rungon väliin sekä myös keittiökaapin ylä- ja alapuolelle 21 mm:n päähän rungosta.

Jos sinua askarruttaa jokin asia, autamme mielellämme.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, salvat, teippi tai kulmatyökalu eivät sisälly tilaukseen.

 

Asentaminen:

Jotta peitelevyn etuosa on linjassa oven/laatikon kanssa, se tulee asentaa 21 mm:n päähän rungosta. Jos peitelevy ylettyy pidemmälle, peitelevystä tulee sahata pois pala sen takareunasta.

Jos sahaat peitelevyn koneella, suosittelemme sahaamaan peitelevyn sisäpuolelta.

Jos käytät käsisahaa, kannattaa sahata levyn ulkosivulta, jolloin sahan terät leikkaavat oikeassa suunnassa. Näin lopputuloksesta tulee siistimpi, eikä levyyn tule karheita jälkiä. Suosittelemme käyttämään hienoteräistä sahaa. Parhaimman lopputuloksen saat laittamalla teipin sahauskohtaan.

Kiinnitä peitelevy runkoon ruuvaamalla rungon sisäpuolelta. Kannattaa huomioida, että ruuvit ovat juuri sopivan pituisia, sillä liian pitkät ruuvit voivat tulla peitelevyn läpi..

Vinkkejä::

Jos seinä tai katto on vino, suosittelemme, että tilaat muutaman sentin pidemmän levyn. Näin voit sahata levyt seinän mukaisesti paikan päällä ja saat täydellisesti sopivan lopputuloksen ilman rakoja.

 

 

 

 

 

Koristelista

 Koristelistoja käytetään rungon ja seinän tai katon välissä peittämään mahdolliset raot. Koristelistat valmistetaan 22 mm:ä paksusta materiaalista.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, salvat, teippi tai kulmatyökalu eivät sisälly tilaukseen.

 

Asentaminen:

Mittaa ensin väli, johon koristelista on tarkoitus laittaa, ja leikkaa sitten koristelista sopivan kokoiseksi.

Saat tasaisemman lopputuloksen sahaamalla koristelistan takaosasta. Jos käytät käsisahaa, kannattaa sahata listan etupuolelta, jolloin sahan terät leikkaavat koristelistan etupuolelta. Näin lopputuloksesta tulee siistimpi, eikä levyyn tule karkeita jälkiä. Suosittelemme käyttämään hienoteräistä sahaa. Parhaimman lopputuloksen saat laittamalla teipin sahauskohtaan.

Kiinnitä koristelista takaosasta tai toiseen koristelistaan 90 asteen kulmassa ja kiinnitä se runkoon ruuvaamalla sisäpuolelta. Koristelevyn tulee olla 21 mm:n päässä rungosta, jotta se on linjassa oven/etusarjan kanssa.

 

Vinkkejä:

Jos seinä tai katto on vino, suosittelemme, että tilaat hieman pidemmän koristelistan.

Näin voit sahata listan seinän mukaisesti paikan päällä ja saat täydellisen sopivuuden ilman rakoja.

 

 

 

 

Sokkelit

Onnistuneen keittiön suunnittelussa kannattaa lähteä liikkeelle sokkelista – vaikka se asennetaankin kaikkein viimeisimpänä.

Sokkelin paikka on lattian ja keittiökalusteen välissä. Sokkeli asennetaan keittiökaappien ja lattian väliin, ja standardimitoituksen mukaan se on noin 12 cm alempana kuin etusarja, mutta sokkeli on mahdollista asentaa myös samaan linjaan etusarjan kanssa.

Asentaessasi etuosaan käytä 22 mm:n paksuista koristelistaa (asennus samalla tavalla kuin koristelistojen kanssa), jolloin vältyt sokkelin ja rungon välisiltä raoilta. Huomaa kuitenkin, että työskentelyasento ei ole paras mahdollinen, jos sokkeli asennetaan etuosaan asti. Jos jalat eivät mahdu keittiökaappien alle, joudut nojaamaan eteenpäin työskennellessäsi keittiössä.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, salvat, teippi tai kulmatyökalu eivät sisälly tilaukseen.

 

Asentaminen:

Kiinnitä IKEA-sokkeli CustomKitcheniltä tilatun sokkelin takaosaan. Asenna sen jälkeen sokkeli IKEAn asennusohjeiden mukaisesti. Voit myös asentaa CustomKitchenin sokkelin rungon jalkaa vasten ja kiinnittää sen kiiloilla rungon ja sokkelin yläosan välille.

 

Vinkkejä:

Meiltä saat myös sokkelit, joihin on tehty valmiit tuuletusaukot tai voit myös itse leikata sokkelia niin, että rungon ja sokkelin väliin jää tuuletusaukko kodinkoneita varten.

 

 

 

 

 

Etusarjat kehyksillä

Etusarjat, joissa on näyttävät kehykset, olivat suosittuja 1920-luvulla. Nyt lähes sata vuotta myöhemmin nämä ovet ovat nousseet uudelleen muotiin.

Jos haluat upeat kehysovet, koristelistoja käytetään välilistoina. Koristelistat asennetaan jokaisen rungon väliin sekä keittiökaappien ylä- ja alapuolelle. Koristelevyn tulee olla 21 mm:n päässä rungosta, jotta se on linjassa oven/laatikon etusarjan kanssa. Välilistat on mahdollista tilata suoraan halutuilla mitoilla tai voit myös itse sahata listat sopivan kokoisiksi. Suosittelemme, että tilaat varsinaisia mittoja hieman pidemmät listat, jotta sahausvaraa on tarpeeksi.

Huomaa, että myös työtaso tulee korkeammalle asentaessasi vaakasuoran välilistan kaappien yläpuolelle.

Asennustarvikkeet, kuten ruuvit, salvat, teippi tai kulmatyökalu eivät sisälly tilaukseen.

 

Asentaminen:

Välilistat ovat yleensä vain 10 cm leveitä. Listat näkyvät ainoastaan edestä, ja siksi niiden ei tarvitse ole koko rungon levyisiä. Huomaa, että keittiön sivuilla olevien peitelevyjen tulee olla täysimittaisia.

Välilistat asennetaan jokaisen rungon väliin ja kiinnitetään ruuvaamalla rungon sisäpuolelta, samalla tavalla kuin myös peitelevy kiinnitetään. Poraa varovaisesti niin, ettei materiaali halkea kiinnittäessäsi vaakasuoran (kaappien yläpuolelle) ja pystysuoran (kaappien väliin) välilistan toisiinsa.

 

Vinkkejä:

Voit halutessasi tilata myös käsittelemättömät välilistat ja ovet. Käsittelemällä ja maalaamalla listat ja ovet itse, saat persoonallisen lopputuloksen.