Värit ja kiilto

Lakatessamme käytämme teollista 2-komponenttista polyuretaanimaalia Sayerlackilta ja AkzoNobelilta. Mikäli halutaan väriä standardivalikoiman ulkopuolelta (esim. Jotun, Becker tai Farrow & Ball), käytämme spektrometriä lukeaksemme värin valmistajan katalogista. Jos haluttua väriä ei ole missään katalogissa, tarvitsemme värillisen näytepalan, joka on vähintään 5×5 cm kokoinen. On tärkeää, että maalattu näytepala on tasainen pinta ilman siveltimen vetoja tai epätasaisuuksia, ja se on peitetty tasaisella maalikerroksella.

Jos muuta ei mainita, osat lakataan puolihimmeällä (kiiltoaste 25), mikä on suositeltavaa puusepäntyölle ja kalusteille.

Tärkeää on huomata, että värikoodit toimivat vain viitteenä sävystä, eikä 100% täsmääminen voida taata näytepalaan tai muihin saman värikoodin väreihin. Eri kiiltoasteet vaikuttavat myös värin sävyyn, joten on tärkeää ottaa tämä huomioon, kun halutaan esimerkiksi kalusteiden vastaavan huoneen seinää, joka on usein maalattu mattavärillä. Katso alla oleva kuva samasta värikoodista eri kiiltoasteilla.

Tilaa meiltä tarvittaessa värinäyte, jota voit verrata huoneen seiniin tai muihin osiin, joihin värin tulee sopia. Näytteen hinta 15 €/väri ja kiiltonumero.